Hanna Hukari Henkilökohtainen blogi, ajatuksia politiikasta ja elämästä.

Uudenlaisia yhteistyömuotoja Ohjaamotalossa

  • Kuvakollaasi verkostointimessuilta 22.9.2017
    Kuvakollaasi verkostointimessuilta 22.9.2017
  • Kuva Espoon kaupungin henkilöstön Wieteri -lehdestä
    Kuva Espoon kaupungin henkilöstön Wieteri -lehdestä

Espooseen ollaan kovaa vauhtia kehittämässä uutta verkostomaista tapaa auttaa nuoria. Uusi Ohjaamotalo vakiinnuttaa toimintaansa Espoossa ja sen tavoitteena on saada jokainen nuori palveluiden ja mielekkään tekemisen piiriin. Ohjaamotalossa on vahva osaaminen niin nuorisotyöttömyyden hoitoon kuin syrjäytymisen ehkäisyyn. Espoon kokoinen kaupunki tarvitsee riittävän hyvin resurssoituja palveluita, jotta jokainen nuori voidaan tavoittaa ja auttaa eteenpäin.

 

Espoon Ohjaamotalo sijaitsee Leppävaarassa ja ssiellä on jo nyt vakituisesti monen eri toimijan toimipaikka samankaton alla. Ne, joilla ei siellä ole omaa toimipistettä, ovat säännöllisesti paikan päällä päivystämässä. Päivystyspisteitä Ohjaamotalolla on Leppävaarassa ja Matinkylän Iso-Omenan palvelutorilla. Nuoret tarvitsevat palveluita, jotka ovat helposti saatavilla ilman pompottelua paikasta toiseen. Mikäli kaikki nuorten parissa toimivat työntekijät tietävät mitä muut tekevät, saadaan palvelut tarjottua sujuvasti ja ilman katkoksia palvelupolussa. Nuorella voi olla yksi oma työntekijä, jota säännöllisesti tapaa ja yhteistyössä selvitetään asiat kuntoon. 

 

Ohjaamotalon työntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä myös eri yritysten kanssa. Uusia verkkopalveluita on kehitteillä ja kokeilussa on nyt Workpilots-niminen mobiilipalvelu. Palvelun avulla nuoret saavat keikkatyötä tai pääsevät kokeilemaan työntekoa eri yrityksissä. Palkallisen kokeilujakson onnistuttua yritys voi palkata nuoren vakituiseen työhön. Tällainen palvelu on hyödyksi jokaiselle osapuolelle! Erilaisia yhteistyömuotoja kehitetään kokoajan lisää. Tämä työ jos jokin on vaikuttavaa, sillä yksikin pitkäaikaistyötön nuori, joka saadaan töihin on niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin merkittävä asia jokaiselle.

 

Kaikki nuoret eivät pitkän työttömyysjakson jälkeen välttämättä kykene suoraan työllistymään ja tähän vaiheeseen Ohjaamotalo tarjoaa paljon erilaisia tukimuotoja. Erilaisten ryhmätoimintaa, yksilöohjausta tai sosiaalityötä on mahdollista saada tueksi ja avuksi. Tavoitteena on aina yksilöllisesti saada jokaisen nuoren asiat kuntoon, jotta sopiva työ- tai opiskelupaikka löytyy.

 

Espoon Ohjaamotalossa on monta eri toimijaa. Tällä hetkellä saman katon alla ovat OhjaamoVamosTyttöjen taloTajua mutTE-toimistoMonik RyEtsivä nuorisotyö, nuorisopalvelut ja lastensuojelu. Lisäksi säännöllisesti talossa päivystävät Espoon aikuissosiaalityön nuorten tiimi (jossa itse työskentelen), Omnian nuorten työpajat ja Kelan työntekijä. Monta tahoa on siis samassa paikassa luomassa aivan uudenlaista yhteistyötä. Ohjaamotalon avajaiset olivat 15.9.2017 ja toimintaa kehitetään jatkuvasti.

 

On hienoa, että meillä on Espoossa näin huippuporukkaa tukemassa ja auttamassa espoolaisia nuoria!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat