Pitkäaikaistyöttömyyden hoito

Miten Espoossa hoidetaan pitkäaikaistyöttömyyttä?

Osallistuin viikolla oman työni puolesta työpajaan, jossa aiheena oli Espoon kaupungin sekä TE-toimiston välinen yhteistyö pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa. On hienoa huomata, miten paljon pitkäaikaistyöttömyyden hoitoon on alettu panostaa. Kaupungin puolesta on olemassa monipuolisia palveluita, joita on mahdollista räätälöidä asiakkaan tarpeen ja kiinnostuksen mukaan. Yhteistyötä tehdään niin sosiaalitoimiston, kuin kaupungin omien työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston välillä.

Kuntouttava työtoiminta saattaa sanana monessa herättää negatiivisia ajatuksia. Espoon osalta tilanne onneksi on erilainen. Espoossa kuntouttavasta työtoiminnasta tulee positiivisia etenemisiä jopa 45%, kun luku koko Suomen osalta on vain 5%. Lisäksi tavoitteena on yhä suurempi etemisprosentti. Espoossa tavoitteena onkin saada mielekkään tekemisen kautta asiakas mahdollisimman pian eteenpäin kohti työelämää. Eräs maahanmuuttajataustainen asiakas oli työllistynyt palkkatyöhön päiväkotiin, oltuaan siellä ensin muutaman kuukauden kuntouttavassa työtoiminnassa. Onnistumistarinoita riittää useita.

Laadukkaat ja toimivat palvelut ovat hyvin tärkeitä työttömyyden hoidossa ja niiden kehittämistä tarvitaan yhä. Tällä hetkellä Espoossa on pitkäaikaistyöttömiä yli 6000, eli resursseja tarvitaan. Jokainen työllistynyt pitkäaikaistyötön maksaa pian saamansa palvelut takaisin verotuloina. Ne pitkäaikaistyöttömät, jotka eivät ole etenemässä kohti työtä, ohjataan oikeiden palveluiden piiriin.

Tässä erään opiskelijan tekemällä videolla esitellään hyvin sitä, mitä tällä hetkellä Espoossa tehdään kuntouttavan työtoiminnan osalta. Hyviä ja toimivia palveluita Espoosta löytyy, sisältäen mm. työhönvalmennusta.

HannaHukari
Vihreät Espoo
Ehdolla aluevaaleissa

Länsi-Uudenmaan aluevaaliehdokas. Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, työllisyyden asiantuntija, perheenäiti ja vapaaehtoistyö-aktiivi lapsiperheiden asioissa kirjoittaa ajatuksiaan politiikasta ja elämästä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu