Hanna Hukari Henkilökohtainen blogi, ajatuksia politiikasta ja elämästä.

Mitä asoita tulen ajamaan valtuustossa 2/2

  • Mitä asoita tulen ajamaan valtuustossa 2/2

 

 

Tässä kirjoituksessa pohdin mitä Vihreät ovat saavuttaneet Espoon valtuustossa 2013-2017 ja mitä tärkeitä asioita tulisin itse ajamaan ja viemään läpi! Tässä käsittelen liikunta- ja kulttuuripalveluita. Työllisyyteen liittyvät asiat löytyvät omista kirjoituksista esimerkiksi täältä nuorisotyöttömyyteen liittyen ja lisää tulee!

 

 

Liikunta- ja nuorisojärjestöjä tuetaan Vihreiden ansiosta entistä enemmän, jotta jokainen espoolainen lapsi ja nuori saa harrastaa. Lasten pääsy edullisiin ja lähellä oleviin harrastuksiin on arvokasta. Pitää tukea sitä, että harrastukset ja tapahtumat ovat lähellä, mieluiten lähikoulun yhteydessä ja iltapäiväisin, jotta sitä kautta saadaan myös tuettua perheiden arjen sujumista ja vanhempien työssäkäyntiä. Mielestäni on järjetöntä, että lapset pääsevät koulusta klo 13, ovat yksin kotona klo 17 asti, jolloin kiireellä sitten loppuilta kuljetellaan harrastuksissa. Eikö järkevämpää olisi ajoittaa lasten harrastukset iltapäiviin, jotta ilta-aika jäisi perheen kesken rauhoittumiselle.

 

Vihreiden aloitteesta Espoolle laadittiin KulttuuriEspoo 2030 ohjelma. Vuonna 2030 Espoo on luova ja rohkea kulttuurikaupunki, joka tukee kestävää̈ elämäntapaa. Eri sektoreiden välinen yhteistyö̈ toimii ja kaupunki menestyy kokeilevalla ja uteliaalla asenteella. Kulttuuri ja taide ovat läsnä̈ kaupungin hengessä̈, asukkaiden arjessa, fyysisessä̈ kaupunkiympäristössä ja espoolaisessa identiteetissä̈. 

 

Itse kannatan osallistavaa kulttuuria ja erityisesti lapsille mahdollisuuksia tutustua kulttuuriin eri tavoin konkreettisesti. Esimerkiksi lisää kulttuuria päiväkoteihin ja kouluihin tekemisen muodossa. Matalankynnyksen edullista harrastustoimintaa lapsille ja nuorille kulttuuriin painottuen. Kulttuuria ja elämää kaupunginosiin, erilaisia tapahtumia, musiikkia, ulkoilmateatteria eli ylipäätään enemmän kulttuuria näkyväksi kaupunkiin, sinne missä ihmiset ovat. Unelmieni Espoossa ja Leppävaarassa voisin kävellä luomu- ja lähiruokatorilla pari kertaa viikossa, kuunnella ulkoilmamusiikkia, nähdä vaikuttavaa taidetta työmatkallani, ihastella pop-up kauppojen/kahviloiden tarjontaa tai vaikka matkalla ruokakauppaan osallistua lapsieni kanssa tapahtumaan, jossa rento meininki ja iloisia ihmisiä. Jotta nämä mainitsemani asiat eivät painottuisi aina vain kesään, pitäisi enemmän sisätiloja kartoittaa tähän, kuten kauppakeskuksia, kirjastoja tai muita kaupungin tiloja. Uskon, että esimerkiksi kirjastoista voisi tehdä enemmän ihmisten ja kulttuurin kohtaamispaikkoja, jolloin lähikirjastoja ei tarvitsisi lakkauttaa. Kirjastojen maksuttomuus on myös mielestäni hyvä asia! Lähikirjastot ovat hyvin tärkeitä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat