Hanna Hukari Henkilökohtainen blogi, ajatuksia politiikasta ja elämästä.

Työnhaku ja tunteet

  • Työnhaku ja tunteet

Yksi hyvinvoivan kaupungin mittareista on työllisyysaste ja se kuinka paljon työllistymisen tukemiseen panostetaan. Elämme suurta työelämän murrosvaihetta ja työnhaku on entistä monimutkaisempaa. Enää ei riitä se, että kävelee työpaikalle sisään ja pyytää töitä tai edes se, että lähettää hakemuksen. Pitää olla aktiivinen, tehdä videoita, markkinoida osaamistaan, verkostoitua ja kouluttautua ja seurata aktiivisesti viimeisimpiä työnhaun trendejä. 

 

Työnhaku on tunnepohjainen asia. Joka kerta kun täyttää hakemusta tai tutkii työpaikkailmoitusta, nousee pintaan monia ajatuksia, haaveita, pelkoja. Jokainen hakemus on kuin palan itsestään lähettäisi maailmalle. Hyvä hakemus pitääkin olla tehty tunteella ja kiinnostuksella, muuten se ei tule toiminaan tai johda mihinkään. Miten saa pidettyä yllä tätä virettä kun kerta toisensa jälkeen tulee pettymys? Miten jaksaa kuukaudesta toiseen tai vuodesta toiseen aina uudestaan ja uudestaan innostua hakemaan kiinnostava työpaikkaa. Toiset jaksavat pidempään ja toiset lyhyemmän aikaa. Tässä vaiheessa tarvitaan tukea, kannustusta ja apua jaksamiseen.

 

Miten tästä kaikesta voi selviytyä? Miten pitkäaikaistyöttömät onnistuvat? Entä nuoret, joilla ei ole vielä mitään kokemusta työnhausta ja takana jo muutama murskaantunut unelma? Nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan paljon tukitoimia työllisyyden nostamiseksi. Espoossakin on hienoja hankkeita tässä apuna, mutta niitä tarvittaisiin silti lisää. Enemmän pitäisi panostaa resursseja käytännön työnhaun tukemiseen ja esimerkiksi vertaistyönhakijoita, henkilökohtaista ohjausta, neuvoja miten ja mistä minkäkin alan töitä haetaan. Miksi näitä palveluja ei ole saatavilla enemmän ja helpommin? Mitä jos mietittäisiin ja räätälöitäisiin mitä juuri tämä ihminen tarvitsee, sen sijaan että tarjottaisiin vain jotain tiettyä kohdennettua palvelua?

 

Kannatan Espoossa enemmän panostusta näihin oikeanlaisiin ja vaikuttaviin työllisyyspalveluihin, jotta saamme kaupunkimme taas työelämän suunnannäyttäjäksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat