Hanna Hukari Henkilökohtainen blogi, ajatuksia politiikasta ja elämästä.

Kuka olen?

  • Kuka olen?

 

Olen 34-vuotias perheenäiti Espoosta. Kiireisten ruuhkavuosien keskellä tavoitteenani on luoda Espoosta parempi paikka meille kaikille, myös lapset ja nuoret tiiviisti huomioiden. Toivon voivani päästä vaikuttamaan kunnallistasolla parempiin peruspalveluihin meille jokaiselle.

Olen työssäni sosiaaliohjaajana erikoistunut alle 30-vuotiaiden työllisyysasioihin. Näen työssäni paljon niitä, jotka nyt eniten tarvitsevat meitä päättäjiä apuun. Koen, että toimivassa kaupungissa, jokainen on tärkeä ja hyvinvoiva yhteiskunta edellyttää hyvinvoivia ihmisiä. Lasten ja nuorten asiat ovat minulle erittäin tärkeitä ja läheisiä, heissä on tulevaisuutemme. Lapset, nuoret ja perheet tarvitsevat parempia ja laadukkaampia palveluita, sekä kohdennetumpaa apua tilanteen mukaan - ihmisille oikeanlaisia ja kohdennettuja palveluita.

 

Tehdään yhdessä entistä vihreämpi, arvoisemme Espoo, jossa kunnioitetaan ja tuetaan toisiamme. Tehdään yhdessä enemmän. Me ansaitsemme sen. Äänestä!

 

 

 

Työllisyysasiat ovat minulle tuttuja työkokemukseni kautta. Kannatan toimia syrjäytymisen ja huono-osaisuuden ehkäisemiseksi. Ennaltaehkäisevä ja etsivä työote on mielestäni tehokkaampaa pitkällä tähtäimellä kuin pakottaminen tai sanktiot. Työllisyyden hoitamiseksi on tärkeää luoda laadukkaita palveluita ja ketteriä tukimuotoja ja väyliä töihin. Moni työtön jää nyt kokonaan ilman oikeanlaista apua ja tukea ja hukkuu massan joukkoon. Espoossa on tälläkin hetkellä hienoja palveluita ja hankkeita, jotka auttavat ihmisiä eteenpäin, näitä pitäisi saada lisää.

 

Kannatan subjektiivista päivähoito-oikeutta sekä ryhmäkokojen pienentämistä. Mielestäni varhaiskasvatuksen ammattilaisten tulisi ehdottomasti saada paremmin oma osaamisensa käyttöön lastemme, tulevaisuutemme hyväksi. Laadukas varhaiskasvatus jää vain haaveeksi ja sananhelinäksi papereissa. Minulla on omakohtaista kokemusta päivähoidossa työskentelemisestä, sekä lähipiirissä monia alan ammattilaisia.

 

Koulumaailma on tärkeä paikka huomata syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret ja siksi kannatan lisäämään tärkeitä resursseja kouluihin. Enemmän koulupsykologeja, kuraattoreita sekä myös mahdollisesti vielä paljon enemmän matalamman kynnyksen palveluita jokaiseen kouluun.

 

Sukulaisteni kautta minulle on hyvin tuttua myös Espoon vanhustenpalvelut. Olen saanut läheltä seurata sitä, miten asiat eivät aina mene kuten kuuluisi. Kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksia palveluiden järjestämisessä tulisi ottaa paremmin huomioon sekä palveluista tulisi tehdä enemmän asiakaslähtöisiä eikä viranomaislähtöisiä. Tavoitteena on, että menisimme asiakas edellä, ei palvelu edellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat